Oogzorg: laat je ogen regelmatig checken

We hebben maar één paar ogen. Daarom is het belangrijk dat we goed voor ze zorgen. Beau Zien en Horen hecht veel waarde aan de gezondheid van je ogen. We raden dan ook aan om je ogen regelmatig te laten checken.

Oogcontrole uit voorzorg

Laat niet alleen bij klachten, maar ook uit voorzorg je ogen regelmatig controleren. Zeker voor mensen boven de 45 jaar of bij wie oogaandoeningen in de familie voorkomen is dit aan te raden. Tijdens een oogcontrole ontdekken we snel of er iets is veranderd aan je zicht. Wanneer onze opticiens eventuele oogklachten of verminderd zicht niet kunnen verklaren, schakelen zij de hulp van de optometrist in.

Onderzoek naar de gezondheid van je ogen

Een optometrist doet onderzoek naar de gezondheid van zowel de binnen- als de buitenkant van je ogen. Door verschillende onderzoeken uit te voeren, kunnen eventuele oogproblemen tijdig ontdekt worden. Oogaandoeningen geven vaak pas in een later stadium merkbare klachten. Soms is er dan al blijvende schade aangericht. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Regelmatige oogcontroles en goede oogzorg kunnen hierbij helpen.

Maak een afspraak voor oogonderzoek

Sinds een tijdje werkt Tom als optometrist bij Beau Zien en Horen. Bij hem kun je op afspraak terecht voor een uitgebreid oogonderzoek. Wanneer hij de gezondheid van je ogen niet vertrouwt, wordt je doorverwezen naar de oogarts voor verder onderzoek.

Last van je ogen?

Heb je weleens last van een of meer van de volgende klachten?

  • last van branderige ogen
  • ogen voelen regelmatig vermoeid aan
  • je ogen tranen als je buiten bent, tv kijkt of achter een beeldscherm zit

Dan is de kans groot dat je last hebt van droge ogen. Ook hiervoor kan onze optometrist je ogen onderzoeken en een eventuele behandeling voorstellen. Onze tip: blijf er in ieder geval niet mee rondlopen!

Advies en meer informatie oogzorg

Wandel gerust eens binnen in onze brillenwinkel in Best voor advies of meer informatie over oogzorg. Want ook de gezondheid van je ogen houden we graag op z’n Best!